U trendu

Švarm: Vučić će nastaviti da vedri i oblači u SNS ako se i povuče sa njenog čela

Glavni i odgovorni urednik nedeljnika Vreme Filip Švarm izjavio je da će predsednik države i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić i posle stranačke skupštine, zakazane za narednu subotu, „u svakom slučaju zadržati u njoj svoju apsolutnu dominaciju“.

„Moć Vučića potiče iz partije na vlasti. Ako se i povuče sa njenog čela, on će naći mehanizam preko kojeg će vedriti i oblačiti u partiji radi svog političkog samoodržanja“, rekao je Švarm za agenciju Beta.

On je ukazao da bi bez partije na vlasti, s obzirom na naš Ustav, Vučić bio „potpuno nemoćan“ predsednik države, podsetivši na primere iz ovdašnje novije političke prošlosti.

Švarm je naglasio da je Vučić toliko puta već rekao da će se povući sa čela stranke da treba sačekati ovih nekoliko dana da se vidi šta će uraditi.

„Skupština SNS neće ni o čemu odlučivati, naprednjačka stranačka tela su tu samo da aminuju Vučećevu volju. A sa čim će Vučić izaći na Skupštini to samo on zna“, konstatova je Švarm.

Prema njegovim rečima, na skupštini se može očekivati „samohvalisanje Vučića o njegovim i rezultatima stranke, ali moguće i kritika nekih članova ze koje smatra da nisu dobro radili“.

Švarm je ocenio da će se neki potez na stranačkoj skupštni povući kao posledica protesta „Srbija protiv nasilja“, kao što je već najavljeni kontramiting SNS, zakazan za dan pre skupštione, direktna reakcija na njih.

„Vučić, po svom običaju, želi da pokaže biračima da je dominantan – da bude više okupljenih građana nego kod opozicije, više zastava“, naveo je Švarm.

Prema rečima Švarma, Vučić želi i da moblliše članove i simpatizere, ali i da zastraši SNS, jer „ko se bude istakao u toj autobus politici može da se nada nekom napredovanju, boljem mestu i obratno“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar