U trendu

Svečanost u Beogradu povodom dana Republike Srpske

Predstavništvo Republike Srpske u nedelju uveče je u Skupštini grada Beograda organizovalo svečanost povodom dana Republike Srpske i godišnjice proglašenja prvog Ustava Republike Srpske.

Predsedik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da želi da se RS što više poveže sa Srbijom, navodeći da veruje u snagu Srbije koja se pokazuje kao regionalni faktor mira i stabilnosti.

„Da se mi pitamo, odavno bi bili integrisani“, rekao je Dodik.

On je rekao i da je Republika Srpska mesto slobode za sve ljude različitih vera i nacija koji žele u njoj da žive.

„Ja volim Republiku Srpsku i Srbiju, ja ne volim Sarajevo. Ja nisam čovek koji želi loše Bošnjacima, nekadašnjim Muslimanima. Ja nisam taj, ja njima želim sve dobro, ali ono što ne želim i neću im nikada dozvoliti, jeste da uzmu našu slobodu“, rekao je Dodik.

Patrijarh Irinej rekao je da Republika Srpska počiva na pravu i pravdi i ljudima dobre volje.

„Želimo Republici Srpskoj da napreduje i opravda želje celog naroda srpskog i naroda u Republici Srpskoj. Ona je izvojevana mnogim žrtvama ljudi koji su se borili za svoje mesto pod suncem, da sačuvaju svoju istoriju i kulturu“, rekao je patrijarh.

Svečanom prijemu u Beogradu su prisustvovali predsednik Srbije Tomislav Nikolić, predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković, predstavnici diplomatskog kora i brojne ličnosti iz sveta politike, privrede, nauke, kulture i umetnosti Srbije i Republike Srpske.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.