U trendu

SzS: Hitno identifikovati napadače na demonstrante ispred Predsedništva

Savez za Srbiju osudio je sukob ispred Predsedništva tokom protesta organizacije „Jedan od pet miliona“ i zatražio da se  hitno identifikuju oni koji su napali demonstrante, koji su u skladu sa prethodnim dogovorom sa policijom hteli da ispred zgrade Predsedništva ostave preporuke i zaključke ekspertskog tima protesta.

„Ako su u pitanju pripadnici MUP-a u civilu, oni i te kako znaju da pesnice nisu zakonom predvidjene sredstvo za odbranu prostora oko zgrade Predsedništva. Pesnice u obračunima koriste kriminalci i huligani, što su večerašnjim aktom postali ljudi koji su se na taj način obračunali sa demonstrantima. Ukoliko je reč o pripadnicima Vojske Srbije koji obezbedjuju predsednika države, onda ceo dogadjaj predstavlja prvi izlazak vojske na ulicu posle 9. marta 1991. godine“, navodi se u saopštenju.

Savez za Srbiju je postavio pitanje koliko je Srbija daleko od scenarija tadašnjeg predsednika Slobodana Miloševića i izvodjenja tenkova na gradjane koji demonstriraju.

„Javnost ima pravo da dobije informaciju ko su lica koja su pretukla učesnike protesta. Obaveza državnih organa je da protiv njih pokrenu zakonom predvidjeni postupak“, naveo je savez.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.