U trendu

SzS: Nema dokumentacije da je firma Megatrend imala dozvolu za rad kad je Stefanoviću izdala …

Savez za Srbiju saopštio je danas da je od Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija dobio potvrdu da taj resor ne raspolaže dokumentima kojima bi se dokazalo da je firma Megatrend International Expert Consortium Limited iz Londona, koja je kako se navodi, „izdala lažnu diplomu Nebojši Stefanoviću“, imala dozvolu za rad kao obrazovna ustanova u periodu od 1990. do 2004. godine.

Savez je u saopštenju upitao generalnog sekretara Vlade Srbije Novaka Nedića gde je papir kojim se potvrdjuje da je londonska firma Megatrend International Expert Consortium Limited imala dozvolu za rad kao obrazovna ustanova, „ako taj papir uopšte i postoji“, i pozvao Univerzitet Megatrend da „prestane da se krije iza ministarstva i pokaže dozvolu koju tvrdi da ima“.

Univerzitet Megatrend ranije je saopštio da je Megatrend International Exp. Cons. LTD imao dozvolu za rad od tada nadležnog saveznog Ministarstva za ekonomske odnose sa inostranstvom.

Savez za Srbiju je potom na osnovu Zakona o pristupu informacijama od javnog značaja, tražio od pravnog naslednika tog ministarstva – Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, da dostavi dokumentaciju koja se odnosi na pomenutu dozvolu za rad za period 1990-2004.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.