U trendu

SzS: Nema prekida bojkota parlamenta dok se ne ispune zahtevi iz Sporazuma sa narodom

 Predsedavajući Savezu za Srbiju Janko Veselinović izjavio je danas da za taj opozicioni blok „ne postoji mogućnost povratka u skupštinsku salu dokle god se ne oslobode mediji i uspostave uslovi za slobodne i poštene izbore“.

Veselinović je u pisanoj izjavi naveo da „nikakvih kompromisa ili polubojkota neće biti dok se ne ispune kako zahtevi navedeni u Sporazumu sa narodom, tako i zahtevi Stručnog tima protesta Jedan od pet miliona“.

„Na to nas obavezuje Sporazum sa narodom koji je potpisalo oko 200.000 gradjana i svako kršenje toga značilo bi izdaju naših sugradjana“, naveo je Veselinović a preneo Savez za Srbiju.

Poslanik Nove stranke Zoran Živković izjavio je ranije danas da bi poslanici koji bojkotuju parlament u četvrtak trebalo da dodju na sednicu na kojoj će se direktno postavljati pitanja predstavnicima vlasti i postave pitanja zbog kojih će „ministri morati da grizu gornju usnu i daju odgovore koji će ih koštati karijere“.

Živković je na konferenciji za novinare rekao da pasivan bojkot ne vodi ničemu, te da će pitati kolege iz opozicije da odu u četvrtak na sednicu.

„Ja mislim da treba da postoji aktivan bojkot da budemo ovde i kada ne ulazimo u salu i da nekada imamo i razlog da udjemo u tu salu na par sati i da se obezbedi prisustvo na nekim odborima kada imamo da kažemo odlučno i jasno o onome šta je na dnevnom redu“, rekao je Živković.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.