SzS: Od sutra bojkot Skupštine i lokalnih parlamenata

BEOGRAD – Opozicioni Savez za Srbiju saopštio je danas da će bojkotovati sutrašnju sednicu Narodne skupštine i da neće učestvovati u radu republičke i lokalnih skupština, sve dok se, kako navode, ne ispune zahtevi protesta ‘1 od 5 miliona’ i omoguće „slobodni i pošteni izbori“.

„U skladu sa Sporazumom, koji smo ponudili narodu i za čije ostvarenje garantovali svojim potpisima, poslanici Saveza za Srbiju će bojkotovati sutrašnju sednicu Narodne skupštine“, kaže se u saopštenju tog saveza.

SzS navodi da će, međutim, njegovi poslanici i odbornici nastaviti da se bore za interese građana van institucija sistema i najavio, kao prvi korak, formiranje Asocijacije slobodnih odbornika, koja treba da omogući saradnju i koordinaciju odbornika u uslovima bojkota rada lokalnih parlamenata.

Ne žele da budu, kako navode, deo „fasadne demokratije“ i da time daju legitimitet totalitarnoj vlasti, koja, kažu, guši svako drugačije mišljenje, a političke protivnike tretira kao državne neprijatelje.

Želimo da menjamo sistem i da u našu zemlju vratimo kulturu dijaloga, vladavinu zakona i političku pristojnost i normalnost, kaže SzS u saopštenju.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike