U trendu

SzS: Zaposleni u Krušiku Valjevo pod pritiskom SNS

Savez za Srbiju (SzS) saopštio je da će sutra podneti krivičnu prijavu protiv predsednika Izvršnog odbora Srpske napredne stranke i predsednika opštine Ub Darko Glišić, jer preko „svojih partijskih ljudi“ u državnom preduzeću „HK Krušik Valjevo“ vrši pritisak da se zaposleni iščlane iz Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ zato što je taj sindikat jedan od osnivača SzS.

Ta politička grupacija osudila je, kako su okarakterisali, „zloupotrebu političkog položaja“ i dodala da će SzS o navodnom kršenju sindikalnih prava obavestiti sve relevantne domaće i medjunarodne institucije, uključujući i Medjunarodnu organizaciju rada i Savet Evrope.

„Pošto ovakav vid pritiska dolazi sa položaja predsednika Izvršnog odbora vladajuće stranke, ocenjujemo da Srbija pod aktuelnim režimom krupnim koracima klizi u diktaturu. Očigledno je da vlast nastoji da se meša u sve sfere društvenog života, sada i u rad sindikata, targetirajući ih kao unutrašnje neprijatelje samo zato što ne podržavaju ekonomsku i socijalnu politiku koju aktuelna vlada sprovodi“, navodi se u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar