Tači: Na pretnje Srbije odgovorićemo vojskom i policijom

Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je da će Kosovo „na pretnje iz Srbije“ odgovoriti vojskom i policijom, kao prava država.
„Kao vrhovni komandant Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS) kažem, Kosovo će direktno odgovoriti na svaku pretnju Srbije. Odgovoriće vojskom i policijom ako Srbije ne prestane s ratnohuškačkom retorikom“, rekao je Tači, izveštava „Klan Kosova“.

On je naveo da je podela Kosova stara srpska ideja, ali da se to neće dogoditi.

„Beskompromisno ćemo štititi svoj integritet i nezavisnost“, rekao je Tači.

Prema njegovim rečima, o sporazumu s Beogradom odlučivaće se na referendumu, a potrebna je i dvotrećinska većina u skupštini, odnosno glasovi 80 poslanika.

„Ne verujem da postoji poslanik koji bi glasao protiv pripajanja (Preševske) Doline s Kosovom“, rekao je Tači, koji je ideje o međunarodnoj konferenciji o Kosovu i Balkanskoj uniji nazvao opasnom.

To neću dozvoliti, rekao je Tači i naveo da je Kosovo suočeno sa procesom koji je tražila međunarodna zajednica i potrebom Kosova i Srbije za priznavanje i dijalog.

Tači je rekao da je protiv međunarodne konferencije o Kosovu — jer to podrazumeva da se i Rusija uključi, i dodao da je dobro što je ta tema zatvorena.

„Otvorena je i ideja o Balkanskoj uniji. To je bila opasna ideja. Za nas važi Evropska unija. Naša budućnost su NATO i EU — ta unija, ali ne i regionalna unija. To je nedopustivo“, rekao je Tači.

(Sputnjik)

3 komentara
  1. karadjordje

    Ma kojom vojskom debil.Mislis nozevima i prackama,Ma umukni bre i intelektualno i fi vojno ste na dun lestvice u svujetu.Kod gas jos vazi zakon Leke Dukadjija od pre 200 godina a danas smo u 21 veku.Nazalost vi ste jos u osamnaestom i vi bi da ratujete.Pa ajde objavi rat Srbiji a skloni se iza ledja Ambra pa smo za 7 dana zavrsili sve Probleme sa Fama

  2. podbarac

    koliki je ovo komad budale

  3. LudiSrbin

    Kada ste zadnji put odgovarali vojskom morali su Ameri da se upletu kako biste živi ostali, valjda se toga sećaš? Nemoj da mlatiš tim parolama džaba

Napišite komentar