U trendu

Tači proglasio utorak danom žalosti zbog smrti bivšeg premijera

Predsednik Kosova Hašim Tači proglasio je utorak, 22. avgust, danom žalosti na Kosovu zbog smrti bivšeg kosovskog premijera Bajrama Redžepija.

„Posle smrti Bajrama Redžepija, veterana Oslobodilačke vojske Kosova, bivšeg gradonačelnika Mitrovice, bivšeg premijera i ministra unutrašnjih poslova, poslanika Skupštine Kosova i hirurga, u znak državničkog i gradjanskog poštovanja, utorak, 22. avgust se proglašava danom državne žalosti“, naveo je u odluci Tači.

Očekuje se da sutra ujutru telo Redžepija bude prebačeno iz Turske na Kosovo, a da će od 10.00 do 12.00 biti izloženo u Skupštini Kosova gde će mu mimohodom biti odate najviše počasti. Za 12.00 zakazana je komemoracija.

Bajram Redžepi će biti sahranjen u 16.30 na groblju palih za slobodu Kosova u selu Šipolj u Mitrovici.

Vlada Kosova je danas odlučila da se sahrana bivšeg premijera obavi uz najviše počasti. Na čelu odbora za sahranu je prvi zamenik premijera Kosova Hajredin Kuči, a članovi su ministri unutrašnjih poslova, Bezbednosne snage Kosova, obrazovanja, nauke i tehnologije, kulture, omladine i sporta, šef kabineta aktuelnog premijera i predstavnik porodice Redžepi.

Bajram Redžepi je preminuo jutros u bolnici u Istanbulu.

Povodom njegove smrti telegrame saučešća porodici su uputili Hašim Tači, premijer u ostavci Isa Mustafa, lideri političkih stranaka i predstavnici diplomatskog kora akreditovanog na Kosovu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar