U trendu

Tači: Rusija će promeniti stav prema Kosovu kada se postigne dogovor sa Beogradom

Predsednik Kosova Hašim Tači izjavo je da će Rusija promeniti stav prema nezavisnosti Kosova kada bude postignut dogovor sa Beogradom.

Tači je je rekao da je pozicija Rusije poznata i da je o tome razgovarao s ruskim premijerom Dmitrijem Medvedevim u Ankari, kao i da mu je on rekao da će, ako Beograd i Priština postignu dogovor, stav Rusije biti u skladu sa tim dogovorom, prenosi Koha.

„Tu nema nikakvih novina, to je nešto što je poznato i ne mislim da će Rusija imati drugačiji odnos prema Beogradu od onog kakav ima danas. Došli smo do sporazuma izmedju Kosova i Srbije o normalizaciji, pomirenju i uzajamnom priznanju. Državama koje ne žele da priznaju nezavisnost Kosova, stalno poručujemo da ne mogu da nas zaustave na putu ka članstvu u EU, NATO i UN“, rekao je Tači, a prenosi Koha.

Predsednik Kosova je naveo da je uprkos preprekama nadležno ministarstvo iznelo jasan stav da će oni koji napuste Kosovske bezbednosne snage automatski biti otpušteni iz vojske Kosova.

„Želimo da uspostavimo profesionalnu vojsku, multietničku i po standardima NATO, i ako bi bilo ko pokušao to da zaustavi iz Beograda, neće moći da zaustavi evroatlantsku budućnost Kosova, uspostavljanje vojske i multietničnost ove nove sile na Kosovu“, rekao je Tači.

„Mi ćemo tu biti zajedno i raditi na izgradnji Kosova i niko neće moći da stavi veto na taj proces“, rekao je Tači

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar