U trendu

Tači: U Vašingtonu svi govore jednim glasom o Kosovu

VAŠINGTON – Predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači, naveo je da je Molitveni doručak u Vašingtonu bio prilika da se sastane sa visokim američkim zvaničnicima i liderima iz celog sveta i dodao da „svi u Vašingtonu govore jednim glasom“ o Kosovu.

„Molitveni doručak je bio sjajna prilika za sastanke sa visokim američkim zvaničnicima i liderima iz raznih zemalja širom sveta i upoznati ih sa dostignućima Kosova i naporima za uspostavljanje trajnog mira u našem regionu. Bilo je ohrabrujuće potvrditi da svi u Vašingtonu govore jednim glasom o Kosovu, bez obzira koje institucije ili politički tabor bili u pitanju“, napisao je Tači na svom nalogu na Fejsbuku.

Sa Molitvenog doručka poslata je poruka da su mir, tolerancija, vera i humanizam vrednosti od kojih nikad ne bi trebalo odustati tokom transformacije naših društava, napisao je Tači, a preneli prištinski mediji.

On je u četvrtak, nakon razgovora sa američkim državnim sekretarom Majkom Pompeom, takođe na Fejsbuku, napisao da su SAD potvrdile snažnu podršku dijalogu i postizanju sveobuhvatnog i konačnog mirovnog sporazuma Beograda i Prištine.

„Kao i uvek, zadovoljstvo je razgovarati s američkim državnim sekretarom Majkom Pompeom. I danas tokom Molitvenog doručka razgovarali smo o dešavanjima na Kosovu i u regionu Zapadnog Balkana. Potvrđena je puna podrška SAD dijalogu i postizanju sveobuhvatnog i konačnog mirovnog sporazuma između Kosova i Srbije“, napisao je Tači na ovoj društvenoj mreži.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike