U trendu

Tači: Uvodjenje taksi na robu iz Srbije i BiH nije dobro za Kosovo

Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je danas u Parizu da odluke kao što je ona o uvodjenju taksi od 10 odsto za proizvode iz Srbije i Bosne i Hercegovine ne donose dobro Kosovu.

Na pitanje novinara portala Indeksonline, Tači je na konferenciji za medije u Parizu rekao da Kosovo treba da ima u vidu svoj državni interes.

„Uz veliku odgovornost treba da radimo i donosimo balansirane odluke koje su u državnom interesu. Ono što su rekli zvaničnici Evrope je njihov stav, to što želim da kažem je da treba da vidimo i radimo kako bi smo stvorili argumente kod EU i SAD da nas podržavaju, a ne argumente koji komplikuju njihovu i podršku drugih medjunarodnih mehanizama“, kazao je Tači, a prenosi Indeksonline.

Tači se osvrnuo i na odluku Srpske liste da u Skupštini Kosova deluje kao opozicija.

„Njihova odluka da izadju iz institucija, parlamenta i vlade, nije uopšte korisna za državu Kosovo, niti za njihovu zajednicu, ali u isto vreme ovaj potez je uzdrmao i funkcionisanje nacionalnih institucija, pre svega vlade, jer vlada sada mora zvanično potvrditi da li ima ili nema većinu. Ovo je odluka političkih stranaka, dok ću ja kao predsednik nastaviti da ispunjavam obaveze i poštujući ustav“, zaključio je Tači.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike