U trendu

Tadić: Mišković ogolio Vučićevu vlast

Predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić izjavio je danas da Miroslav Mišković u autobiografiji iznosi odredjena priznanja, koja imaju izuzetan politički značaj jer u potpunosti ogoljavaju vlast Aleksandra Vučića.

On je istakao da „Mišković navodi da je kada je saznao da će biti uhapšen pozvao svog velikog prijatelja tadašnjeg predsednika Tomislava Nikolića koji mu je tokom tog razgovora obećao da neće doći do hapšenja, kao i da ga je Vučić uhapsio na osnovu istrage koja je započela i vodjena u vreme Tadićevog predsedničkog mandata“.

Miškovićeve reči, kako navodi Tadić, dokazuju „konačno da su Vučić i Nikolić godinama lagali gradjane optužujući prethodnu vlast za tajkunizaciju Srbije, dok su ustvari oni sve vreme bili prijatelji sa istim tim Miškovićem“.

„To je samo deo procesa tajkunizacije i kriminalizacije Srbije pod ovom vlašću u kom se kriminalci oslobađaju zastarevanjem krivičnih postupaka, rehabilituju tajkuni iz devedesetih i stvaraju potpuno novi tajkuni u okviru naprednjačke oligarhije. Toliko, konačno, o tome ko je tajkunizovao Srbiju“, navodi se u saopštenju Tadića.

Tadić je naveo i da Miškovićeve reči dokazuju da oni, uprkos tome što su pokrenuli istragu protiv Miškovića, nisu hapsili ljude bez dovoljno dokaza zarad političkih poena i populizma.

„Ne samo da je laž da smo mi u vreme vlasti štitili tajkune i da su nas finansirali, nego su finansirali našu tadašnju opoziciju, a sadašnju vlast, investirajući time u smenu naše vlasti, koja se najodlučnije i najsnažnije borila protiv organizovanog kriminala i korupcije“, rekao je Tadić.

On je istakao da su naprednjake na vlast doveli oni kojima ta borba nije odgovarala i ocenio da je „ova vlast projekat tajkuna i kriminalaca, a da su taoci tog projekta već više od pola decenije svi gradjani Srbije“.

Prema rečima Tadića, Vučić je svoju popularnost izgradio upravo na platformi hapšenja Miškovića.

„Sada je ta platforma konačno demontirana, kao što je demontirana i Vučićeva lažna borba protiv korupcije“, rekao je Tadić.

Vlasnik kompanije „Delta“ Miroslav Mišković naveo je u autobiografiji čije delove je objavio beogradski  „Nedeljnik“, da ga je „uhapsio Aleksandar Vučić ali da je teren za to pripremio Boris Tadić“.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike