U trendu

Tadić podržao ideju Djilasa o ujedinjenju opozicije

Predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić pozitivno je ocenio današnju izjavu Dragana Djilasa o ujedinjenju opozicije u jedan savez.

„Ovakav istup Djilasa vidim kao pozitivan korak ka formiranju opozicione političke organizacije koja jedino može da se suprotstavi Vučićevom režimu i spreči stvaranje jednostranačkog sistema u Srbiji“, naveo je Tadić u saopštenju.

On je dodao da se i pre izbora zalagao za formiranje unije proevropskih gradjanskih opozicionih političkih stranaka i pokreta koja će zajedno nastupati.

„Ideja da takva organizacija nema jednog lidera je u skladu sa mojim višegodišnjim apelom da se prestane sa borbom za mesto prvog na Titaniku i da se okrenemo rešavanju problema, umesto nadmetanju za liderstvo“, naveo je on.

Tadić je kazao da je pozitivno to što je Djilas saglasan s tim bi trebalo da se formiraju zajednički organi i zaustavi borba za pojedinačne i stranačke interese.

„Da bismo postigli taj cilj i konačno prekinuli lošu praksu koja je do sada onemogućavala formiranje takvog saveza, smatram da bi o svim pitanjima programskog i organizacionog karaktera trebalo da diskutujemo zajedno upravo u okviru tih zajedničkih organa, a ne da pojedinačno kandidujemo predloge u medijima“, naveo je Tadić.

On je pozvao sve bivše lidere Demokratske stranke, srodne stranke, pokrete i ugledne pojedince privržene ideji demokratije, da zajedno dogovore sve principe i osnovne pravce delovanja i što pre krenu u realizaciju ideje.

Nosilac liste „Beograd odlučuje – ljudi pobedjuju“ na proteklim beogradskim izborima Dragan Djilas kazao je danas za TV N1 da opozicija u Srbiji mora da se udruži u čvrst savez koji bi imao zajedničko predsedništvo i stručne timove za različite oblasti i ocenio da su izbori u Beogradu pokazali da je ujedinjenje opozicije u jedan savez, jedino rešenje za promene u Srbiji.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.