U trendu

Tadić: Potpisivanje francusko-nemačkog sporazuma je prihvatanje kosovske nezavisnosti

Potpisivanje francusko-nemačkog sporazuma, koji je usvojen kao Sporazum o putu ka normalizaciji između Kosova i Srbije, ne bi bio čin formalnog priznanja nezavisnosti Kosova, ali bi nesumnjivo bio čin zvaničnog prihvatanja kosovske nezavisnosti kao političke realnosti, izjavio je danas predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić.

Tadić, koji je i bivši predsednik Srbije, izjavio je za list Danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u izjavi nakon sastanka sa kosovskom premijerom Aljbinom Kurtijem u Briselu, naprosto preskočio da iznese neke ključne aspekte.

„Naime, on uporno govori da bi tek trebalo dogovoriti plan implementacije, kako bi stvorio utisak u javnosti da se ništa značajno nije desilo, a ne govori da su on i Kurti prihvatili sadržaj sporazuma, onakav kakav je (preksinoć) objavljen. Pokušava da stvori konfuziju u javnosti i da naše građane tako polako ‘uvodi u hladnu vodu'“, kazao je Tadić.

On je dodao da je tragično da režim prikazuje Zajednicu srpskih opština na Kosovu kao preduslov za potpisivanje ovog sporazuma, „stvarajući time privid da je to nešto što dobija naša strana“.

Upitan šta Srbija dobija, Tadić je odgovorio da „ukoliko ovakav sporazum bude potpisan i implementiran, ne čeka nas budućnost donacija i rešenih problema, već budućnost nacionalne frustracije i još veće opasnosti od izbijanja sukoba“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar