U trendu

Tadić (SDS): Nikolić i Vučić vladaju lažima i obmanama već pet godina

Predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić ocenio je danas da je tvrdnja da su aktuelni predsednik i premijer Srbije „jedna ideja u dva čoveka“ laž i obmana gradjana zarad ličnih interesa i privatizovanja države i institucija. 

„Osim što su poslednjih dana postali najpoznatiji pilot i kopilot u Srbiji, (Tomislav) Nikolić nam je sinoć pojasnio i da su (Aleksandar) Vučić i on jedna ideja u dva čoveka. Nažalost, gradjani već pet godina plaćaju cenu realizacije njihove ideje kako vladati Srbijom lažima i obmanama. Ta ideja kojom se Nikolić pohvalio je ideja lažne politike, lažnog jedinstva, lažnog patriotizma, lažnih vesti i iskrene usmerenosti na obmanjivanje gradjana zarad ličnih interesa i privatizovanja države i institucija“, naveo je Tadić u pisanoj izjavi.

Tadić je optužio Nikolića i Vučića da pet godina obmanjuju gradjane medijski spektakularno otvarajući fabrike, puteve i mostove sa kojima nemaju nikakve veze, jer su to sve projekti dogovoreni za vreme mandata bivše vlasti, kada su i obezbedjena sredstva za realizaciju tih projekata.

„Istovremeno, kiteći se tudjim perjem, za sve sopstvene neuspehe optužuju upravo tu bivšu vlast. Predstavljaju se kao regionalni mirotvorci, prisvajajući politiku regionalnog pomirenja, oni čija politika je u prošlosti i dovela do razarajućih ratova i koji danas svakodnevno ugrožavaju dobrosusedske odnose. Hvale se ekonomskim uspesima, oni čija je jedina ekonomska mera osmisliti kako uzeti novac od gradjana. Hvale se odličnim medjunarodnim odnosima i procesom evrointegracija, oni koji svakih par meseci najavljuju državne udare koje im tobože podmeću strani ambasadori i velike sile. Hvale se neverovatnom stabilnošću vlasti oni koji za pet godina raspisuju četvrte izbore“, naveo je on. 

Lider SDS je ocenio da je Srpska napredna stranka (SNS) 2012. godine pobedila ne svojom politikom već prisvajajući politiku bivše vlasti protiv koje su se najsnažnije borili.

„Na vlast su došli pomoću laži istresajući džakove sa navodno pokradenim izbornim listićima i od tada nisu prestali da istresaju laži. SNS je pobedila 2014. godine obećavajući borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, a ni do danas ne postoji nijedna pravosnažna presuda u toj ‘borbi’, već narastajuća kriminalizacija svakog segmenta društva. SNS je 2016. godine pobedila obećavajući reforme i bolji život gradjana, a Srbija je danas crna rupa Evrope po narastajućoj stopi apsolutnog siromaštva“, dodao je Tadić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.