Tadić: Stranci traže od opozicije da ne uznemirava javnost, jer im je Vučić obećao Kosovo

Nekadašnji predsednik Srbije (2004-2012.) Boris Tadić, lider Socijaldemokratske stranke, izjavio je za izdanje lista „Blic“ od nedelje da „stranci traže od opozicije da ne uznemirava javnost, jer im je (aktuelni predsednik Aleksandar) Vučić obećao Kosovo“.

Tadić je rekao da niko ne može da kaže kada će biti rešenja za problem Kosova, ali da važnijim smatra kakvo će biti to rešenje.

Rekao je da se zalaže za rešenje „stvaranjem dva entiteta na Kosovu“ i za „izlazak iz zamrznutog konflikta“.

Tadić je objasnio da „ne bi nikada podržao rešenje onih koji su obećanjem o servilnosti na pitanju Kosova došli na vlast i kojima je… očuvanje ličnih interesa i vlasti… iznad očuvanja nacionalnih interesa“.

Zato je smenjivanje sadašnje vlasti, rekao je Tadić, „veliki deo rešenja i kosovskog problema jer bez toga nema ni prostora za bilo kakvo rešenje koje zaista štiti interese Srbije i njenih gradjana“.

Da bi uopšte moglo da se govori o planu za Kosovo, Tadić smatra da se moraju znati „priroda i obim dogovora i obećanja koja je ova vlast pravila… tokom… godina njihove netransparentne kosovske politike“, odnosno tokom „unazadjivanja naše pozicije na Kosovu nakon sedam godina Vučićevog režima“.

Tadić smatra da je Vučić organizovao „unutrašnji dijalog“ o Kosovu „ne u svrhu stvarnog dijaloga, već podele odgovornosti za sopstvene odluke i privida konsenzusa o čemu je sam donosio odluke“.

Bivši predsednik je sadašnjeg još jednom pozvao na „TV-duel“ jer je „neophodno da gradjani znaju punu istinu“ koju ne znaju jer su „izloženi propagandnom ispiranju mozga.., a dok ne znaju istinu, ne mogu donositi pravi sud“.

„Vučiću odgovaraju obmanuti gradjani kako bi na njih mogao da prebaci odgovornost referendumom (o Kosovu) koji najavljuje“, rekao je Tadić za „Blic“.

(Beta)

3 komentara
 1. Zole

  Molim boga da pozivim da vas predsednike Kostunicu(zbog nelegalnog priznanja drzavnosti Crne Gore) Tebe Tadicu i bala*og Vucica zbog protiv ustavnih radnji drzave Srbije u vezi sa KiM vidim na sudjenju i u zatvoru. Za vas je Tomislav Nikolic bivsi predsednik od koga ste mogli da naucite sta je to patriotizam i kako se voli domovina Srbija za razliku od vas.

 2. Anonimni

  Zasto nam Opozicija ne izlozi svoj plan za problem Kosova ( ako ga ima ) koji bi bio bolji od ‘razgranicenja’, izvodljiv, bez rata i konflikta, i prihvatljiv od strane medjunarodne zajednice i naroda na Kosovu ) ?

  1. Anonimni

   Plan takodje treba da bude i dobar za buducnost Srbije, sto znaci da obezbedi da se albansko stanovnistvo ne umnozava vise od srpskog i ne siri dalje po Srbiji, da Albanci ne dizu nikakve revolucije, da oba naroda od sad zive u slozi ( sto se nije desilo nikad u proslosti) i da odrzavanje novog stanja nista ne kosta svakog gradjanina Srbije. Ako neko uspe da napravi i sprovede takav plan sigurno cemo ga svi podrzati.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike