U trendu

Tadić: U Kosovskoj Mitrovici predstava i srpske i albanske strane

Predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić uputio je večeras otvoreno pismo javnosti u kojem je naveo da ga hapšenje Marka Djurića u Kosovskoj Mitrovici podseća na film „Predstava Hamleta u Mrduši Donjoj“.

Tadić je u saopštenju naveo da su direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Djurić i predstavnici Srpske liste dobrovoljno preuzeli uloge u tom teatru, a da su učešće prihvatili i predstavnici druge strane Hašim Tači i Ramuš Haradinaj.

„Jučerašnji dogadjaj je samo očekivan sled u nizu takvih predstava. Toliko očekivan da već i sam Vučić unapred objavljuje hitne sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, a režimski mediji već imaju napisane opise dogadjaja i pre nego što se dogode. Kao što i svaka predstava ima napisan scenario pred izvedbe“, rekao je bivši predsednik Srbije.

Tadić je kazao da je jasno da dolazak srpske delegacije u Kosovsku Mitrovicu nije bio odobren, što je, kako je ocenio, posledica potpisivanja Briselskog sporazuma.

„I u Beogradu i u Prištini imamo na vlasti okorele profesionalne patriote, bez ikakve strategije i vizije mira i pomirenja, koje vodi jedna jedina ideja – što čvršća autokratska vlast i sila kao temelj njene sigurnosti“, kazao je Tadić i dodao da će od takve politike štetu trpeti Albanci, Srbi i sama Evropska unija.

On je ocenio da predsednik Vučić ima „taktiku koja se zasniva na paljenju nacionalistčkih požara i konflikta sa Hrvatskom, Bosnom i Hercegovinom, Makedonijom, a sada i sa pokrajinom Kosovo čiji je cilj da naciju okupi oko lika ‘vodje spasioca'“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.