Tadić: Vlada Srbije simulira politiku pomirenja

Bivši predsednik Srbije Boris Tadić ocenio je da aktuelna Vlada Srbije samo simulira politiku pomirenja u regionu dok namerno pravi tenzije kako bi se posle, pred medjunarodnom zajednicom, predstavljali kao oni koji rešavaju probleme.

Tadić, koji je lider Socijaldemokratske stranke (SDS) je u intervjuu za list Danas upozorio i da je situacija u regionu gora nego devedesetih godina prošlog veka.

“Ova vlada samo simulira politiku pomirenja. Nedelju dana razmenjuju uvrede, organizuju se TV emisije govora mržnje i huškanja, a onda nedelju dana upućuju mirotvorne poruke”, rekao je on.

Tadić je naveo i da tu “nema nikakve iskrenosti”, dodavši da kada i s druge strane postoje nacionalisti “te medijske igrice postanu ozbiljan problem”.

On smatra i da je situacija u regionu gora nego devedesetih godina prošlog veka ali da su samo medjunarodne okolnosti drugačije, i da su zato i posledice takve retorike drugačije.

“U drugim okolnostima ovakva retorika bi već dovela do zveckanja oružjem. Kada su ponovo na vlasti u regionu agresivci iz devedesetih godina koji su nas uvodili u medjusobna satiranja, ne može se ni očekivati drugačije”, rekao je Tadić.

On je situaciju u regionu slikovito opisao kao veoma zapaljivu: “Pušten je plin iz boce u čitav region i jedna varnica može sve da zapali”.

“Odnosi u regionu su sada takvi da jedna teška reč može da sruši sve što je uradjeno na izgradnji regionalnih odnosa do 2012”, ocenio je Tadić.

(Beta)

Jedan komentar

  • Lokum

    Od kada je ovaj Boris došao u Srbiju i ušao u njenu politiku SRBIJa je počela sve više i više da ponire.Sa Čedom Jovanovićem Čankom ,Pajtićem najvišim plaćenicima zapada koji rovare u sopstvenoj državi Srbija neće imati nikada i nikakvu političku, a posebno ekonomsku perspektivu:::

Ostavite komentar