najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Tadić zabrinut zbog usporavanja evrointegracija

Predsednik opozicione Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić rekao je danas, tokom razgovora sa šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji Majklom Devenportom, da je zabrinut zbog usporavanja evrointegracija Srbije, saopštio je SDS.

Kako se navodi u saopštenju, Tadić je tokom sastanka dodao da je dobro što Srbija konačno otpočinje otvaranje poglavlja u pregovorima s EU.

“Ali, zabrinjava činjenica da je put Srbije ka članstvu u EU usporen i još nije učinjen nepovratnim. Najbolji pokazatelj toga koliko je Srbija usporena u procesu evrointegracija je podatak da je Crna Gora dve godine nakon zvaničnog otpočinjanja pregovora otvorila 14, a Srbija će tek sada započeti otvaranje dva poglavlja”, rekao je Tadić, a navodi se u saopštenju.

On je dodao da sa punom ozbiljnošću sagledava svaku informaciju o ugrožavanju bezbednosti čelnih ljudi države, ali da ovakva reakcija vlasti i medija, nije bila primerena.

Tadić je ocenio da konferencija za novinare sa naoružanim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova mnogo više destabilizuju stanje u državi i društvu, nego objavljeni razlozi destabilizacije i dodao da je “nedopustivo i ponašanje ministra zdravlja koji javno govori o dijagnozama pojedinih gradjana, jer je to kršenje zakona i lekarskog etičkog kodeksa”.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je juče, na konferenciji za štampu, na kojoj je bio okružen jakim policijskim snagama, da je premijer Srbije Aleksandar Vučić na poligrafskom ispitivanju negirao da je učestvovao u pritiscima, uceni i iznudi iskaza nekadašnjeg direktora Kurira Aleksandra Kornica i ocenio da su to laži kojima se pokušava destabilizacija zemlje.

(Beta)

3 komentara
 1. Prvoslav

  G. Tadiću, idi mazi teliće i farbaj jaja, ili piši memoare – skloni se više iz politike, jer kad si ti vladao, sunovratio si državu Srbiju!

 2. Sekula

  I nadamo se da se nikada i nećemo pridružiti toj zločinačkoj organizaciji. Samo još kada bismo imali poštene sudije da tebe i takve kao ti pošalju u neki zatvor zato što primate pare iz inostranstva da radite za tuđe interese i uporopašćavate ovu zemlju i narod.

  1. Batabre

   Slažem se i potpisujem. Samo da dodam da za neke ni zatvor nije dovoljan.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike