U trendu

Terorizam protiv srpskog naroda mora da prestane

Oficir za vezu Vlade Srbije u Prištini Dejan Pavićević ocenio je danas da su teroristički napadi u Goraždevcu i Srbobranu teroristički akti usmereni protiv srpskog naroda u Metohiji.

„Ovaj teroristički akt usmeren je protiv srpskog naroda u Metohiji, ovo je užasno i to mora da prestane“, rekao je Pavićević za TV Most i uputio zahtev svima koji su na sebe preuzeli da brinu o bezbednosti da to rade na najozbiljniji način.

Pavićević je u povratničkom selu Srbobran kod Istoka, razgovarao sa meštanima i „sinoćni napad na trafiku nazvao terorističkim činom“.

„Svedoci smo da su u dva dana počinjena dva napada vatrenim oružjem na Srbe i ta dela mogu da se karakterišu samo kao teroristički akti“, reka je Pavićević i objasnio da su „teroristički akti upereni protiv ljudi radi izazivanja straha, panike i terora“.

Pavićević je pojasnio da je zahtev da se osigura život u srpskim sredinama u ovom trenutku najviše upućen međunarodnoj zajednici, pre svega Kforu jer se od njih očekuje da kao vojna formacija na Kosovu i Metohiji osigura mir i bezbednost.

Načelnica Pećkog okruga Vinka Radosavljević apelovala je na predstavnike medjunarodne zajednice da postanu svesni problema sa kojima se Srbi suočavaju u Metohiji i zaštite ih dok još nije kasno.

„Situacija u Metohiji nije dobra, krajnje je vreme da se to razume, jer ako bude žrtava biće kasno za to“, rekla je Radosavljević tokom posete Srbobranu gde su nepoznate osobe sinoć pucale na trafiku u kojoj je bilo dvoje Srba.

Vlasnica lokala Dana Simonović u trenutku napada bila je sa komšijom u trafici i velika je sreća da ih nijedan od pet metaka nije pogodio.

„Strahujem za svoju decu, sinoć se nisam uplašila, ali za njih me je strah“, rekla je Simonović koja živi sa dvoje dece i svekrvom u istom dvorištu.

Ona kaže da ne zna zašto je pucano na njenu trafiku i dodaje da se to desilo „verovatno zato što su Srbi“.

„U ovaj objekat dolazili su komšije Srbi, Muslimani, Aškalije i Albanci, nisam imala problema sa njima a svesna sam u kakvom okruženju radim i živim često sam se Albancima obraćala na njihovom jeziku“, rekla je ona.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar