Tri protesta u Beogradu

BEOGRAD – U Beogradu su se večeras ukrstili putevi tri protesta – opozicionog, Saveza za Srbiju, Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji i protestne litije zbog potapanja manastira Valjevska Gračanica.

Učesnike protestne šetnje u organizaciji Saveza za Srbiju put je vodio pored Skupštine Srbije, gde je u isto vreme predsednik Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji Sima Spasić protestovao protiv Saveza za Srbiju.

Spasić je rekao da je Savez za Srbiju zlo za Srbiju, a da je dosovski režim zavio u crno porodice otetih Srba na KiM i oslobodio 2.108 albanskih terorista i zločinaca iz srpskih zatvora.

„Dosovski režim je hapsio srpske generale i prodao ih Haškom truibunalu i stvorio lažnu državu Kosovo“, rekao je Spasić, a na „zidu plača“ ispred parlamenta postavio natpis „Dosovski režim potpisao srmtnu presudu kidnapovanim Srbima“.

Iz protestne kolone Spasiću su dobacivali, a u jednom trenutku i gađali plastičnom flašom, ali ga nisu pogodili, te nije došlo do težih incidenata.

U Takovskoj ulici, učesnici protesta zbog napada na Borka Stefanovića susreli su se sa grupom koja već mesecima, svake subote, protestuje zbog potapanja manastira Valjevska Gračanica.
Vernike su propustili a zatim se zaustavili i ispred zgrade javnog servisa uzvikivali „ua“, kao i „av, av“.

Policija reguliše saobraćaj koji normalno funkcioniše u širem centru grada, a do prekida dolazi samo dok prolazi kolona.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike