U trendu

Trivan: SPS da nastupi sa svojim kandidatom za predsednika Srbije

Član predsedništva Socijalističke partije Srbije (SPS) Goran Trivan izjavio je danas da bi ta stranka na predstojećim izborima za predsednika Srbije trebala da nastupi sa svojim kandidatom.

Trivan je agenciji Beta kazao da je predsednik SPS-a Ivica Dačić 2004. godine ustanovio pravilo da SPS na svakim predsedničkim izborima ima kandidata iz svojih redova.

„Ne vidim razlog da tako ne bude i na izborima koji će se održati na proleće sledeće godine“, naglasio je Trivan.

Na pitanje Bete da li će na beogradskim i parlamentarnim izborima SPS izaći na zajedničkim listama sa Srpskom naprednom strankom (SNS) ili samostalno, Trivan je rekao da Srbiji odgovara koalicija izmedju SPS i SNS, ali da na izborima socijalisti treba da izadju sa partnerima iz svoje koalicije.

„U proteklih deset godina delimo vlast s jednim ogromnim partnerom, što nas je koštalo gubljenja dela identiteta. Zato mislim da bi sada potpuno ugrozili identitet SPS-a ukoliko bismo bili na istoj izbornoj listi sa SNS i da bismo izgubili značajan broj birača“, istakao je funkcioner SPS-a.

Dodao je da je SPS na prošlogodišnjim izborima imao 70.000 glasova manje nego na izborima održanim 2016. godine.

Trivan je rekao da se u SPS još nije razgovaralo o nastupu stranke na predstojećim izborima, ali da će konačnu odluku doneti Glavni odbor.

„Postoje i argumenti da budemo na zajedničkoj listi sa SNS jer bi nam to olakšalo vodjenje kampanje i smanjilo finansijske troškove, ali to meni nije bitno. Bitan je identitet stranke i činjenica da bi osvojili više glasova ako bi se na izborima pojavili bez SNS-a“, ocenio je Trivan.

Upitan da prokomentariše izjavu predsednika SPS-a Ivice Dačića da „oni koji smatraju da bi na izbore trebalo izaći samostalno neka spreme novac za kampanju“, Trivan je kazao da to pitanje treba postaviti Dačiću.

„Celo rukovodstvo stranke, ako smo mi uopšte rukovodstvo, mora da vodi računa o finansijskoj situaciji, kao što smo to radili i u prethodnih 30 godina“, rekao je on.

Na pitanje Bete da li se rukovodstvo SPS-a otudjilo od svog članstva i simpatizera u unutrašnjosti, Trivan je rekao da u SPS-u postoji zamor odredjenom strukturom ljudi koja je već godinama na čelu partije.

„Ukoliko Ivica Dačić misli da bi SPS trebalo da ostvaruje dobre rezultate, morao bi da povuče dramatično značajne kadrovske promene u celoj partiji, a ne samo u Glavnom odboru“, zaključio je jedan od osnivača SPS-a, Goran Trivan.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.