U trendu

Tužilaštvo Kosova: Ničeg konkretnog u otkrivanju ubice Ivanovića

Državno tužilaštvo Kosova intenzivno radi na otkrivanju izvršioca ubistva lidera Gradjanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, ali do sada nema ničega konkretnog, izjavio je portparol Državnog tužioca Kosova Ekrem Ljutfiu.

„Intenzivno radimo na otkrivanju izvršilaca ubistva Olivera Ivanovića. Kad god budemo imali novih rezultata, javnost će biti informisana“, izjavio je Ljutfiu za prištinsku televiziju KTV.

Ministarstvo pravde Srbije i Tužilaštvo zatražili su da se i organi Srbije uključe u istragu ubistva Ivanovića 16. januara u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Ministar pravde Kosova Abeljad Tahiri je izjavio da Kosovo neće dozvoliti Srbiji da bude uključeno u istragu smrti Ivanovića, ali da je spremno da saradjuju sa Srbijom oko tog slučaja, dok će se istragom baviti policija i tužilaštvo Kosova.

Vlasti Kosova su preko Euleksa zatražile od organa Srbije informacije o vlasniku vozila iz kojeg se pretpostavlja da je pucano na Ivanovića.

Spremnost za saradnju sa organima Srbije je u telefonskom razgovoru sa predsednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem izrazio i predsednik Kosova Hašim Tači.

Za sada nema konkretnih informacija o toj saradnji.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.