U trendu

TV Most: Radimo u interesu srpskog naroda, Srpska: Zaštitićemo TV Most

Uredništvo Televizije „Most“ iz Zvečana zatražilo je danas od strukovnih uruženja i udruženja emitera da jasno osude pritiske na tu medijsku kuću i navelo da se ta televizija nikada nije plašila nikakvih pritisaka i nije pristala na prodaju profesionalnog kredibiliteta i digniteta, jer je uvek radila u interesu srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

TV „Most“ u saopštenju podseća da su predstavnici gradjanskih inicijativa SDP Oliver Ivanović i „Za naš Zvečan“ Dragiša Milović otvoreno najavili tužbu protiv Televizije i njenog glavnog urednika, „nezadovoljni sadržajem predizbornih spotova konkurentske Srpske liste emitovanih pod komercijalnim uslovima i u plaćenom terminu“.

Ivanović i Milović su na taj način izvršili neprimeren pritisak na medije, naveli su iz TV „Most“ i poručili da oni nisu kreatori spotova Srpske liste i da zato ne preuzimaju odgovornost za sadržaj bilo kog predizbornog spota emitovanog u plaćenom terminu. 

„Očekujemo da strukovna udruženja i udruženja emitera oštro i jasno osude ovaj pokušaj zastrašivanja medija“, navodi TV „Most“ i izražava nezadovoljstvo zbog činjenice da je deo udruženja već stao na stranu Ivanovića i Milovića, a da nije bilo ni pokušaja da se kontaktiraj TV „Most“.

„Naša televizija preživela je godine pritisaka od strane ljudi koji su i moćniji i opasniji od gospode Ivanovića i Milovića, ali nikada nismo pristajali na prodaju sopstvenog profesionalnog kredibiliteta i digniteta, niti smo se plašili jer znali smo da je istina i pravda na našoj strani i da radimo u interesu srpskog naroda na Kosovu i Metohiji“, navodi se u saopštenju TV „Most“.

Novinarska i medijska udruženja najoštrije su danas osudila emitovanje reklamnog spota na TV Most i TV Pink kojim se vodi, kako se navodi, prljava kampanja protiv predsednika GI SDP Olivera Ivanovića, Dragiše Milovića i Dragana Jablanovića, kandidata za gradonačelnike opštine Zvečan, odnosno Leposavić.

Srpska lista saopštila je danas posle podne da je „zgadjena političkim manirima Ivanovića i Milovića“ koji su „zapretili odmazdom“ srpskoj televiziji „Most“ samo zbog toga što se usudila da emituje predizborne spotove, „čiji sadržaj je ništa drugo do nepobitna istina o njihovim političkim i drugim malverzacijama“.



„Novinarima i urednicima Televizije ‘Most’ poručujemo da ne treba da se plaše Prištine i njenih satelita Ivanovića i Milovića, i ohrabrujemo ih da nastave da rade profesionalno i u interesu srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, a Srpska lista ima dovoljno snage da ih zaštiti od svake vrste nasilja, fizičkog ili pravnog“, navodi se u saopštenju Srpske liste i dodaje da će se u nedelju na lokalnim izborima jasno videti koje „vera a ko nevera“.

Srpska lista ocenjuje da je samno reagovanje pojedinih novinskih udruženja, koji su umesto da osude neprimerene pritiske na medije, blanko podržali Ivanovića i Milovića i, gažeći profesionalne standarde i novinarsku kolegijalnost, postali političari i saučesnici u ovim napadima i zastrašivanjima radnika srpske televizije „Most“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.