U trendu

TV Šabac među najskupljim televizijama

Skupština grada Šapca danas je, na vanrednoj sednici, donela odluku o privatizaciji TV i Radio Šapca, ali i o zajedničkoj početnoj ceni koja iznosi oko 600.000 evra.
RTV Šabac upošljava oko 50 radnika, zajedno sa honorarnim saradnicima, a poslovni prostor obuhvata oko 2.000 kvadratnih metara.
Televizija je regionalnog karaktera, dok radio ima lokalnu frekvenciju.
Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović rekao je da je vanredna sednica bila potrebna jer je lokalna samouprava kasno obaveštena o hitnosti usvajanja odluke o privatizaciji.
„Nama je u petak, 26. juna, upućen mejl, a ne dopis da je potrebna hitna odluka jer je novi zakon stupio na snagu i da je 29. jun krajnji rok. Zato smo hitno sazvali Skupštinu i usvojili faktički ono što smo već ranije dostavili Agenciji za privatizaciju“, rekao je Zelenović.
Opozicioni odbornici u lokalnom parlamentu, koje čini SNS, DSS i JS izneli su podatke da je RTV Šabac najskuplja lokalna televizija u Srbiji sa najnižim zaradama.
„Ovo je nerealno visoka cena kada znamo da je procenjena vrednost Studija B – 528.000 evra ili kragujevačke televizije 85.000 evra. Pitanje je ko će se odlučiti da je privatizuje“, rekao je odbornik SNS-a i Nerodni poslanik Boban Birmančević.
On je naveo da su novinari te kuće među najmanje plaćenim zaposlenima u javnom sektoru.
Prosek zarada u RTV Šabac je oko 28.000 dinara. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar