U trendu

Tvrdnje SNS u potpunom nesporazumu sa realnošću

Potpredsednik Demokratske stranke Srbije Dragan Marišićanin ocenio je danas da vladajuća Srpska napredna stranka svojim saopštenjima i napadima na opozicione stranke pokazuje da je u „potpunom nesporazumu sa realnošću“.

U pisanoj izjavi, Maršićanin je rekao da je samo u sredu SNS izdala dva „veoma maštovita“ saopštenja u kojima je skrenula pažnju javnosti na, kako je rekao, „više sopstvenih prividjenja“.

Maršićanin je rekao da u jednom saopštenju SNS „ponavlja sumanutu ideju Aleksandra Vučića“ da je DSS na silu i prekrajanjem izborne volje gradjana ušla u parlament a u drugom da Demokratsku stranku karakteriše kao moderne fašiste.

„DSS smatra da se obeležja modernog fašizma mogu pre naći kod onih koji okupiraju deo grada pod fantomkama, koji najavljuju održavanje sednica vlade u kasarnama, koji tolerišu nasilje, organizuju kradju izbora i koji, prkoseći svojim ustavnim i zakonskim obavezama, izjavljuju da neće da se bore protiv huligana, kao što je to slučaj sa Aleksandrom Vučićem“, navodi on.

Maršićanin je ocenio da SNS pokazuje da je u nesporazumu sa realnošću i onda kada za protest protiv rušenja u Savamali kaže da je to bio stranački skup sa jedva dve hiljade pristalica.

„Ono što zaslužuje posebnu pažnju jeste deo saopštenja SNS u kojem se izričito navodi da se ‘SNS zalaže za brojanje svakog glasa na izborima održanim 24. aprila’. To znači da će SNS u Skupštini podržati zahtev DSS i drugih opozicionih stranaka da se formira anketni odbor koji će se baviti pitanjem regularnosti proteklih izbora i utvrdjivanjem stvarnih rezultata glasanja. Ili će se pokazati da je i ova tvrdnja lažna, kao što su i sve druge kojima gradjane SNS svakodnevno obasipa“, naveo je Maršićanin u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.