U trendu

U Beogradu obeležen Dan nezavisnosti Crne Gore

Ambasada Crne Gore u Beogradu obeležila je večeras prijemom u hotelu „Hajat“ deset godina od obnavljanja samostalnosti, a ambasador te zemlje Branislav Mićunović poručio je da su odnosi izmedju Crne Gore i Srbije u usponu.

„Danas obeležavamo jedan od najvećih dogadjaja u istoriji Crne Gore, dan kada smo 21. maja 2006. godine mirnim i demokratskim putem obnovili našu državnu nezavisnost, posle gotovo jednog veka u kojem smo je priželjkivali“, izjavio je crnogorski ambasador okupljenim zvanicama.

Mićunović je rekao da slaveći samostalnost Crna Gora slavi istoriju i jača temelje svoje sadašnjosti i budućnosti, kao i desetovekovne tradicije na kojoj je izgradjeno savremeno crnogorsko društvo.

On je naglasio da Crna Gora jača odnose sa Srbijom, s neskrivenim očekivanjima da će i buduća saradnja dve zemlje biti produbljivana u svim oblastima na najvišem nivou.

Ambasador Crne Gore kazao je da se seća reči predsednika Srbije Tomislava Nikolića kada je preuzeo dužnost u Beogradu, koji je tada poručio, kako navodi, da Srbija i Crna Gora uživaju najviši stepen bliskosti, razumevanja i medjusobne saradnje.

„Večeras i mi znamo da to jeste tako. Stojimo ovde zato što izmedju naše dve zemlje nema nijednog otvorenog pitanja, zato što poštujemo tradicionalne prijateljske veze, zato što smo spremni na zajedničku obostranu želju za medjusobnom podrškom u procesu učlanjenja u Evropsku uniju“, rekao je Mićunović.

On je naglasio da se ovaj crnogorski jubilej proslavlja u prijateljskoj Srbiji, u slobodarskom Beogradu, s neskrivenim poštovanjem njene duge državne istorije.

Prijemu u hotelu „Hajat“ prisustvovala je predsednica Narodne skupštine Maja Gojković, ministar energetike Aleksandar Antić, ministar odbrane Zoran Djordjević, prestavnici političkog i kulturnog života, kao i članovi diplomatskog kora.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar