U trendu

U Rigi potpisana prva tri sporazuma od značaja za Srbiju

U glavnom gradu Letonije, Rigi, gde se održava peti samit šefova vlada zemalja Centralne i Istočne Evrope i Kine danas su potpisana prva tri sporazuma od značaja za Srbiju, medju kojima je i sporazum sa kompanijom „Sinohidro“ o obilaznici oko Beograda (Bubanj potok-Ostružnički most).

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je u Rigi potpisivanju prva tri sporazuma od značaja za Srbiju.

Sa Eksim bankom potpisan je sporazum Surčin-Obrenovac. Sa kompanijom „Sinohidro“ potpisan je sporazum o obilaznici oko Beograda (Bubanj potok-Ostružnički most), a memorandum o saradnji potpisan je sa kompanijom „Huavej“.

Srbija bi s Kinom trebalo da potpiše šest sporazuma vrednih više od 700 miliona evra.

Ambasador Kine u Srbiji Li Mančang ocenio je da će Samit u Rigi doprineti kinesko-srpskoj saradnji i da će dve zemlje potpisati pet ili šest dokumenata.

Li Mančang je za RTS rekao da će biti potpisani finansijski sporazumi o izgradnji infrastrukturnih projekata, da će dve zemlje usvojiti ugovor o bezviznom režimu, kao i da jedna kineska kompanija intenzivno pregovara sa borskim kombinatom.

Kako RTS saznaje, izmedju ostalog, trebalo bi da se potpišu ugovori o modernizaciji i rekonstrukciji srpsko-madjarske pruge  –  deonica Beograd centar-Stara Pazova, Ugovor o zajmu za deonicu puta Obrenovac-Surčin na Koridoru 11, kao i Sporazum o uzajamnom ukidanju viza za gradjane sa običnim pasošima.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.