U trendu

U Skupštini Srbije Martinović vredjao Živkovića

Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Martinović danas je na sednici Skupštine Srbije rekao poslaniku Nove stranke Zoranu Živkoviću da je „kreten“ i „idiot“.

„Zoran Živković je idiot, Zoran Živković je kreten. Samo idiot i samo kreten može da se raduje onom što se juče dogodilo Marku Djuriću i da likuje danas u Skupštini jer su šiptarski teroristi juče tukli i mučili i na najgori mogući način vredjali Marka Djurića visokog zvaničnika Vlade Srbije“, rekao je Martinović povodom Živkovićeve izjave o jučerašnjem iidentu u Kosovskoj Mitrovici.

Martinović je više puta pominjao „idiote“ i „kretene“, a da da predsedavjući Vladimir Marinković nije ni opomenuo.

„Samo idot i kreten može da se raduje kada neko radi protiv interesa njegove spostvene države pod uslovom da Srbiju doživljava kao svoju državu. Samo idiot može da dodje i spočitava odnos prema Kosovu i Metohiji“, rekao je Martinović.

On je kazao i da želi da „podseti“ Živkovića da je s „mitraljezima upadao u Skupštinu Srbije“ 2000. godine i da je tada govorio da je pitanje Kosova pitanje demokratije, a ne državno ili političko.

„Govorio je i da kada on idot i kreten dodje na vlast, on će sa istim tim idiotima i kretenima da reši pitanje Kosova i Metohije. I kako ga je rešio? Tako što su pustili 2.000 šiptarskih bandita iz zatvora koji su 2004. godine izvršili pogrom nad srpskim stanovništvom na Kosovu i Metohiji i ti isti ljudi su Djurića juče vukli po Prištini“, kazao je Martinović.

Živkoviću nije dopušteno da odgovori na te ocene i nastavljena je rasprava o dnevnom redu, a predsedavajući je tek posle desetak minuta odlučio da ipak opomene Martinovića.

„Izričem opomenu Martinoviću! To nisam malopre uradio iz čisto taktičkih razloga, da bih smirio strasti“, kazao je Marinković.

Živković je održao konferenciju za novinare na kojoj je negodovao zbog ponašanja predsedavajućeg i kazao da će ipak ostati na sednici, jer ne može „stado“ da isteruje poslanike koji rade i štite gradjane od „haosa aktuelne vlasti“.

On je ironično rekao da je Martinović govoreći mu da je „idiot“ i „kreten“ možda hteo da mu „izrazi ljubav, s obzirom da je na isti način pre nekoliko godina govorio o sada svom obožavanom predsedniku“ Aleksandru Vučiću.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.