U trendu

U Skupštini Srbije o tvitovanju Saše Radulovića

Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke  Aleksandar Martinović i predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković osudili su danas tvitovanje predsednika pokreta „Dosta je bilo“ Saše Radulovića uz ocenu da time vredja i poslanike i gradjane.

Martinović je naveo da je Radulović na Tviteru napisao da parlament liči na farmu, dok je Gojkovićeva to nazvala skandalom.

„Biti poslanik znači predstavljati gradjane Srbije i u Srbiji i svuda u svetu“, rekla je predsednica parlamenta, a Radulović, koji je bio u skupštinskoj sali, potom ju je pozvao da spreči nasilje nad poslanicima.

Radulović je rekao da Gojkovićeva nije predstavnik Tvitera, već predsednica parlamenta i da je njena dužnost da zaštiti poslanike od vredjanja i da im dozvoli da se o tome izjasne.

Gojkovićeva je odbila da stavi na glasanje Radulovićev predlog, ostavši pri stavu da poslanici pokreta „Dosta je bilo“ povredjuju dostojanstvo parlamenta.

„Kamere su uperene u vas, samo se vi slikajte, a mi ćemo da nastavimo da radimo i dalje“, rekla je Gojkovićeva, dok su poslanici „Dosta je bilo“ u rukama držali skupštinski poslovnik, ukazujući da je na taj način prekršen rad parlamenta.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar