U trendu

U skupštini uvrede i optužbe, poslanici pitaju da li je stadion potreban za sudjenja

Poslanici Skupštine Srbije u današnjoj raspravi najviše vremena posvetili su primedbama opozicije na plan izgradnje nacionalnog stadiona, kao i u razmeni medjusobnih optužbi i uvreda.

Poslanik Demokratske stranke Zoran Lutovac izrazio je nezadovoljstvo što sednici ponovo ne prisustvuje premijerka Ana Brnabić, koja „već dva dana ima važnija posla“.

„Šta ima važnije od budžeta“, pitao je Lutovac i ocenio da premijerka i ministri potcenjuju gradjane i poslanike jer znaju da će sve što predlože „na zvonce biti izglasano“.

Poslanica Stranke slobode i pravde Ana Oreg rekla je da je cela sednica usmerena tako da se javnosti uskraćuje mogućnost da sazna istinu, od inflacije i zaduživanja, do energetskih problema.

„Ja sad mogu da zaključim da je ova vlast najviše ulagala u sopstveni rejting“, rekla je Oreg.

Njen stranački kolega Borko Stefanović ponovio je da je većina odbacila 80 amandmana opozicije bez ikakvog obrazloženja, a da će i ovi koji nisu odbačeni biti odbijeni iako se njima traži sprečavanje enormnog zaduživanja.

„Pogazili ste pravo na podnošenje amandmana, to je jako opasno po ovu državu, za naš poredak“, rekao je Stefanović.

Poslanik DS Srdjan Milivojević ukazao je da se za stadion planira 900 miliona evra kao da su prvaci sveta.

„Šta će vam nacionalni stadion? Da li vam je mala sudnica specijalnog suda? Hoćete na nacionalnom stadionu da vam se sudi“, pitao je poslanik.

Njemu je odgovorio šef poslaničkog kluba SNS Milenko Jovanov koji je rekao da Milivojevića ni njegova DS nije želela na poslaničkoj listi i pozvao gradjane da pogledaju „kako izgleda elita“.

U nastavku sednice, poslanici su nastavili da razmenjuju uvrede i optužbe o sudjenjima, Rio Tintu, Jovanjici, Zvonku Veselinoviću i Andreju Vučiću, nakon čega je predsednik Skupštine odredio pauzu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.