U trendu

U Srbiji “šuma kranova”, investitori veruju u srpsku ekonomiju

BEOGRAD – Srbija je dobro mesto za investiranje, kažu učesnici 4.srpske konferencije o razvoju nekretnina i infrastrukture “Razvoj budućnosti” i navode da investitori veruju u srpsku ekonomiju, te da upravo zbog toga u poslednjih nekoliko godina u Srbiji postoji “šuma kranova”.

Oni su rekli Tanjugu da to potvrđuju izraelski investitori, koji na srpskom tržištu nemaju samo jedan projekat, već da se interesuju za širenje poslovanja.

Ambasadorka Izraela u Srbiji Alona Fišer Kam kaže da su Srbiju kao dobro mesto za investiranje prepoznale komapnije iz Izraela koje na srpskom tržištu dominiraju kao investitori u oblasti nekretnina.

“Izraelske kompanije ulažu i u drugim oblastima. Tako imamo IT komapnije, industrijske kompanije i činjenica da one ostaju ovde godinama i da većina njih, posebno u oblasti nekretnina, imaju više od jednog projekta, što znači da su zadovoljni poslovanjem u Srbiji”, izjavila je ambasadorka.

Smatra da izraelski investitori imaju veliko poverenje u srpsko tržište i ekonomiju Srbije i njenu stabilnost, što je, kaže, veoma važno svim stranim investitorima.

“To što su ovde znači mnogo i mislim da će i druge izraelske kompanije slediti njihov primer i doći u Srbiju da investiraju. Lično verujem da ovde postoji veliki potencijal za investiranje”, rekla je Fišer.

Takođe, ističe ona, u Ambasadi Izraela rade na potpisivanju sporazuma koji bi, objašnjava, bio vrsta legalnog okvira koji će olakšati izraelske investicije u Srbiji i privući nove kompanije.

Generalni direktor agencije za nekretnine Atrium, Roman Klot, navodi da otkada posluje u Srbiji susreo se samo sa pozitivnim utiscima investitora i primetio da Beograd naročito raste u smislu nekretnina.

Prema njegovim rečima, među onima koji najviše investiraju su Izraelci, Austrijanci, dok investitora iz Nemačke, odakle on, inače, dolazi, nema toliko mnogo.

“Generalno su investitori zadovoljni poslovanjem u Srbiji, ima puno pozitivnih primera, naravno nije sve savršeno, uvek ima poteškoća, ali sve u svemu je dobro. Na primer, nisu savršene stvari koje se tiču zemljišta, vlasništva i nekih ograničenja za razvoj lokacija, ali uvek to možete da prevaziđete ako imate potrebno znanje i infromacije”, naveo je Klot.

Generalni direktor grupacije “Alumil” u Srbiji Rita Luzinski primećuje da u našoj zemlji postoji “šuma kranova” i da se puno gradi.

Kaže da to pokazuje i povećanje njihove priozvodnje aluminijumskih profila i sistema za industriju i građevinarstvo, a koja u Srbiji posluje više od 20 godina.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike