U trendu

U toku nova sesija medjustranačkog dijaloga bez dela opozicije

Nova sesija medjustranačkog dijaloga vlasti i opozicije uz posredovanje evroparlamentaraca u toku je u Palati „Srbija“, ali u njoj ne učestvuje deo opozicionih stranaka, koje su u petak napustile dijalog, javila je TV N1.

Stranka slobode i pravde, Pokret za preokret, Pokret slobodnih gradjana i Demokratska stranka odlučili su da neće učestvovati u nastavku razgovora, a kako su preneli novinarima – vlast je odbila sve predloge koji se tiču izbora i zastupljenosti opozicije u medijima.

Ova sesija razgovora počela je jutros u 8.00 sati, a prvi su razgovarali predstavnici opozicije sa evroparlamentarcima, potom je održan i sastanak predsednika Skupštine Srbije Ivice Dačića sa predstavnicima EP.

Opozicija koja i dalje učestvuje u dijalogu ušla je u salu oko 10.15 i čeka Dačića gde će dobiti zaključke plenarne sednice od jutros, javila je N1. Očekuje se da učesnici današnje sesije daju izjave novinarima oko 12.00 sati.

Na današnji sastanak u Palati Srbija, stigli su predstavnici Srpske napredne stranke (SNS) Marjan Rističević i Vladimir Orlić, a iz opozicije lider Dveri Boško Obradović i predsednik Pokreta Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović.

Dačić je rekao jutros da će do 12 časova, na sednici akteri probati da definišu tekst koji bi predstavljao kompromis, čak i sa partijama koje, kako je rekao, „samo traže alibi“ kako ne bi izašle na predstojeće izbore.

Predsednik parlamenta je izrazio nadu da će se danas do podneva postići saglasnost svih učesnika oko teksta predloga, „koji su tokom noći predstavnici Evropskog parlamenta“ pokušali da definišu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.