U trendu

U užem izboru takmičenja Futourismo 17 projekata, sutra poznati pobednici

Ukupno 17 projekata sa Zapadnog Balkana koji promovišu turizam, ušlo je u uži izbor takmičenja Futourismo, a sutra će biti poznato šest pobedničkih projekata koji će dobiti po 15.000 evra nagrade, saopštio je Savet za regionalnu saradnju (RCC).

RCC i projekat razvoja turizma su 3. februara 2021. godine objavili početak prvog regionalnog takmičenja pod nazivom Futourismo u okviru kojeg su se tražila inovativna digitalna rešenja koja će pomoći da se ublaži negativan uticaj pandemije kovid-19 na teško pogodjeni sektor turizma.
U proteklih mesec dana 84 tima iz svih šest ekonomija Zapadnog Balkana dostavila su svoja digitalna rešenja s ciljem da se pozitivno doprinese turizmu u regionu u pogledu zadržavanja radnih mesta, nastavka poslovanja i promocije regiona kao turističke destinacije.

Ukupno 17 projekata je ušlo u uži izbor i svoje ideje će predstaviti žiriju koji se sastoji od sedam stručnjaka iz oblasti turizma i tehnologije tokom ceremonije dodele nagrada u okviru takmičenja Futourismo koja će sutra biti održana.

Najboljih šest projekata će dobiti nagradu u iznosu od po 15.000 evra za razvoj ideje koju su predložili.

Ceremoniju će otvoriti generalna sekretarka RCC Majlinda Bregu i šef odeljenja u Generalnoj direkciji Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Kolin Volf (Colin Wolf).

Direktan prenos dodele nagrada biće moguće pratiti uživo sutra od 11 do 13.30 na Facebook stranicama RCC i njegovog projekta za razvoj turizma – https://www.facebook.com/RegionalCooperationCouncil i https://www.facebook.com/TourismProjectsRC.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.