najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Učinićemo sve da Kosovo ne postane članica UN

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je danas da će vlada učiniti sve da Kosovo ne postane članica Ujedinjenih nacija.

“Tu nas čeka teška borba, jer će Kosovo želeti da postane članica medjunarodnih organizacija”, rekao je Dačić za Televiziju Pink.

Prema njegovim rečima, Srbija se nije obavezala da omogući Kosovu članstvo u medjunarodnim organizacijama, ali šanse Kosova da se učlani zavise i od načina odlučivanja u pojedinim organizacijama.

Dačić je, tako, kazao da Kosovo ne može da postane član OEBS jer se tu odluke donose konsenzusom, a Srbija ne želi da se Kosovo učlani.

Prema njegovim rečima, drugačija je situacija kada je reč o Savetu Evrope i nekim drugim organizacijama gde se odluke donose odredjenom većinom glasova.

“Na žalost, mi smo u najtežoj situaciji kada je reč o Kosovu u Evropi”, rekao je Dačić komentarišući naklonost pojedinih država članstvu Kosova u medjunarodnim organizacijama.

(Beta)

1 komentar
  1. neregistrovan

    To tvoje, nažalost, ne bi trebalo da više koristiš. Pa sve te “prijatelje” u koje se kunete da glasaju uvek i svugde za Kosovo, malo odbacite od sebe, pa će verovatno to, nažalost, biti nepotrebno.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike