Učinićemo sve da na izbore izadje dve trećine gradjana Srbije

Foto: Beta

Predsednik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić izjavio je danas da će proevropska opozicija učiniti sve da na izbore izadje dve trećine gradjana Srbije.

„Aleksandar Vučić postigao je rezultat  i dobio skupštinsku većinu zahvaljujući tome što je ogroman broj nezadovoljnih gradjana Srbije apstinirao, zato ćemo učiniti sve da na izbore izadje dve trećine gradjana Srbije“, kazao je Pajtić novinarima u DS-u, nakon sednice vlade u senci.

On je upitan o načinu izlaska na izbore, kazao da se proevropska opozicija dogovorila oko kontrole izbora i da „sadašnji režim mora da ode“, a da izlazak na izbore na zajedničkoj ili odvojenim listama zavisi od toga šta će doneti veći broj glasova.

Funkcioner DS-a i ministar privrede vlade u senci Ivan Stefanović ponovio je da je ugovor sa Er Srbijom veoma štetan za Srbiju i da je država u to uložila 660 miliona dolara i to 360 miliona u gubitke nekadašnjeg JAT-a, 80 miliona u direktnim ili indirektnim subvencijama, pravima koje polaže i imovini.

Stefanović je kazao i da je za taj novac moglo da bude izgradjeno 1.000 vrtića ili 500 škola.

On je dodao da je u 2014. godini Er Srbija ostvarila gubitak od 68 miliona dolara, a da je taj gubitak pokrila Vlada Srbije transferom 71 miliona na račun te kompanije.

Stefanović je dodao da Er Srbija ne posluje dobro ni pored rekordnog pada cene nafte i kerozina i da je potencijalno čudno i to što Vlada novac od aerodromskih taksi sa računa aerodroma u Surčinu prebacuje na račun Er Srbije.Ostale fotografije uz tekst

(Beta)

Ostavite komentar

Ostavite komentar