Udovičić čestitao mladima njihov dan:Podrška za napredak

BEOGRAD – Ministar omladine i sporta Vanja Udovičhić čestitao je danas mladima Međunarodni Dan mladih i poželeo im da budu kreativni, da uče i u kontinuitetu unapređuju svoja znanja i veštine, jer „gradeći sebe menjaju i svoju okolinu“, saopštilo je Ministarstvo omladine i sporta.

Danas se u svetu obeležava Međunarodni Dan mladih sa ciljem da skrene pažnju na probleme, kulturna i pravna pitanja omladine, učenika, studenata.

Generalna Skupština UN ustanovila je 12. avgust kao Međunarodni dan mladih koji se u Srbiji slavi od 2007. godine.

„Svesni činjenice da uvek postoji prostor za dodatni napredak, Ministarstvo omladine i sporta nastaviće sa brojnim aktivnostima i projektima koji će doprineti još boljem položaju mladih u našem društvu. Naš ideal je Srbija koja mladima omogućava da se ostvare na ličnom, društvenom i profesionalnom planu, te ćemo da nastavimo da vam pružamo podršku u zajedničkom ostvarenju ove vizije“, naveo je Udovičić.

On je izrazio nadu da je Srbija predanim radom pokazala kako je za nju Dan mladih svaki dan i da će nastaviti trudom da dokazuje da misli na mlade svih 365 dana u godini.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike