Udovičić u Turskoj

BEOGRAD – Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić boravi u Turskoj gde će učestvovati na 4. Konsultativnom sastanku o očuvanju i promovisanju tradicionalnih sportova i igara u Erzurumu, a gost je i Turkijskih igara.

Udovičić je doputovao u Tursku juče, na poziv ministra omladine i sporta Mehmeda Kazapoglua i predsednika Svetske konfederacije etno sporta Nedžmedin Bilal Erdogana, a poseta će trajati do 14. avgusta.

Oba događaja organizuje Svetska konfederacija etno sporta u saradnji sa UNESKO-om, a njihov cilj je povezivanje kulture, sporta i istorijskog nasleđa radi očuvanja i promovisanja koncepta tradicionalnih sportova i igara.

U okviru posete, Udovičić je imao bilateralni susret sa Kazapogluom a razgovarali su o daljim koracima u implementaciji Sporazuma o saradnji, razmeni stručnjaka u oblasti omladine i sporta i predstavnika omladinskih i sportskih organizacija, o učešću na međunarodnim konferencijama, seminarima i drugim omladinskim i sportskim događajima, kao i o mogućnostima saradnje u sportskom turizmu.

Tokom razgovora naša delegacija uputila je poziv turskom ministru da poseti Srbiju, navodi se u saopštenju MInistarstva.

Takođe, Udovičić se susreo i sa Salah bin Ganem al Alijem, ministrom kulture i sporta Države Katar, sa kojim je razgovarao o brojnim pitanjima iz oblasti sporta.

Udovičić je imao priliku da razgovara i sa kolegama iz Gambije, Šri Lanke, Obale Slonovače i Kirgiske Republike.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike