U trendu

Udovički: Bitan je rezultat, a ne sa kim sam u rodbinskoj vezi

Ministarka lokalne samouprave Kori Udovički poručila je danas da je bitan samo njen rezultat, a ne sadržaj razgovora koji je vodila sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem o aferi vetropark i tome da li je zbog toga nudila ostavku.

„Razgovor sa premijerom je bio u četiri oka, to je bio razgovor između poslodavca i zaposlenog i to on je deo sfere u kojoj je uputnije za sve nas da ostane van javnosti. Svako može da zamisli sličan razgovor između poslodavca i zaposlenog“, rekla je Udovički gostujući na B92.

Ona nije htela da kaže da li je nudila ostavku premijeru Srbije Aleksandru Vučiću, a kako je navela, sa njim se nije dogovarala o tome da li će neko reći nešto o tom razgovoru u javnosti.

„Kakve veze može da ima to sa kim sam u rodbinskom odnosu, ako znamo da nemam nikakve veze sa nečim o čemu se govori. Imalo bi smisla da o tome pričamo ako imam neku vezu sa svim tim“, rekla je Kori povodom „afere prisluškivanje“.

Ministarka je navela i da se u pravnim državama „ni ne postavlja pitanje u ovakvim situacijama“, i ponovila da su je neke strane diplomate pitale zašto se uopšte postavlja to pitanje. 

Upitana da prokomenariše odnose u Vladi nakon afere i navode da ministar odbrane „ne želi da sedi pored nje“, kao i izjave nekih njenih kolega, ministarka je rekla da je najbolje da odgovori na komentar ministra Aleksandra Vulina da se „ne može igrati za Zvezdu, a navijati za Partizan“.

„Ja sam samo za dobar fudbal. Lično ne navijam – ni u sportu ni u ovoj priči, ali u pravnoj državi morate da prepoznate šta je najbolje. Samo su kvalitet i pravila fudbala ono što je važno“, rekla je ona i poručila da je saradnja neophodna.

Udovički je insistirala da se u razgovoru stavi akcenat na resor koji vodi.

Povodom otpuštanja u javnom sektoru, Udovički je rekla da se i dalje govori „okvirno o cifri od 9.000 ljudi“.

„Kada se akt donese, zakon je propisao da će sve biti javno, tako da će se tačno videti odakle je koliko ljudi otišlo“, navela je ona.

Upitana zašto se kasni i sa platnim razredima, ona je rekla da je u pitanju „ogroman posao“.

„Zakon je bio spreman za javnu raspravu u julu, bio je ogroman posao napraviti ga, a kada smo seli u Vladi i sagledali ga, shvatili smo da je prevelik zahvat da bude u jednom komadu. Sledeće nedelje će izaći na javnu raspravu zakon koji je razbio taj zahvat na više koraka“, rekla je ona.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.