U trendu

UDR: Ako je neko trebalo da nosi vešala, to smo mi, ali nismo

BEOGRAD – Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na KiM smatra da su protesti „1 od 5 miliona“ pođednako pogubni kao i odluke prethodne „dosovske“ vlasti da oslobodi 2.108 albanskih zločinaca,čime je kako navode u saopštenju upućenom medijima, potpisana smrtna presuda zakidnapovane članove njihovih porodica.

„Ako je ko trebao da protestuje, blokira granične prelaze, centar Beograda, da blokira sve zatvore u Srbiji, to su porodice kosmetskih žrtava. Ako je ko trebao da nosi vešala, i to 18, trebale su porodice kidnapovanih i ubijenih Srba, jer je 18 stranaka ‘dosovskog’ režima donelo tu pogubnu odluku, kojom su zasigurno potpisane smrtne presude za naše kidnapovane članove porodica na KiM“, navodi se u saopštenju.

„Gde ste tada bili, vi učesnici sadašnjih protesta? Gde ste bili, da podržite porodice kosmetkih žrtava, da podržite Srbe i Srbiju, da dignete glas protiv ‘dosovskog’ režima? „, pitanje je koje Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na KiM postavlja učesnicima protesta u saopštenju.

Dodaju da se prošlost ne da ispraviti i vratiti, ali zaključuju „da su u borbi za pravdu za kidnapovane i ubijene sa KiM, uvek na prvo mesto stavljali budućnost, za koju hoće mir, slobodu, jezik razumevanja i dogovora“.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike