U trendu

Udruženi sinidikati Srbije Sloga: Vučić vredja, na ulicu za svoja prava

Udruženi sindikati Srbije Sloga saopštili su da je predsednik države Aleksandar Vučić nazvao sve koji ga ne podržavaju „društvenim talogom“ i pozvali uvredjene gradjane da izadju na ulicu i protestuju.

U saopštenju povodom jutrošnjeg gostovanja Vučića na TV Prva, ističe se da je to „nedopustivo, arogantno i ponižavajuće“ i podseća da je Vučić, osim predsednika svoje partije, i predsednik svih gradjana Srbije.

U saopštenju je navedeno da je za Udružene sindikate Srbije Sloga Vučićeva politika „‘superhik politika’, po sistemu ‘oduzmi siromašnima, daj bogatima'“.

Vučić, kako je navedeno, prilikom gostovanja na televizijama sa nacionalnom frekvencijom „vrlo arogantno iznosi niz neproverljivih podataka o takozvanoj ekonomskoj uspešnosti Srbije i stranim ulaganjima, bez adekvatnih sagovornika koji se bave ekonomijom i koji bi ga ozbiljno propitivali, ili vredja opoziciju ili neistomišljenike“.

„Nadamo se da će svi oni koji žive od svog rada i koji se osećaju pogodjeni što su siromašni i što ih predsednik vredja – shvatiti njegovu poruku i ohrabriti se da u što većem broju izadju na ulice i protestuju zahtevajući svoja neotudjiva prava, a to su zarade i penzije dostojne života, a ne za ‘puko preživljavanje’, što je sada pravi ekvivalent za ekonomski uspeh aktuelne vlasti“, navedeno je u saoštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.