U trendu

Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na KiM traže smenu tužioca za ratne zločine

Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji uputilo je danas otvoreno pismo tužiocu za ratne zločine Vladimiru Vukčeviću u kome je navelo da će od Vlade Srbije tražiti razrešenje i odgovornost svih tužilaca Tužilaštva za ratne zločine, uključujući i samog Vukčevića zbog kako je navedeno, neažurnosti u procesuiranju zločina nad Srbima.

Udruženje je u pismu pozvalo Vukčevića da odgovori kako glasi definicija genocida i koliko je „dokazano“ Muslimana ubijeno u Srebrenici.

„Da li su u tom ‘Vašem genocidu’ ubijeni deca, žene, starci ili oni koji su nosili oružje i vodili krvave borbe? Da li su brojem ubijenih obuhvaćeni i Muslimani koje je ubio Naser Orić? Vaša izjava da je negiranje genocida u Srebrenici nemoralno, nameće pitanje kod porodica srpskih žrtava koliko ste Vi moralni. Da li su nemoralni premijer i poslanici Skupštine Srbije, koji su izglasali rezoluciju o Srebrenici u kojoj se priznaje zločin bez spominjanja genocida“, navodi se u pismu.

Udruženje je ocenilo da je pored Haškog tribunala, srpsko Tužilatvo za ratne zločine na čijem je čelu Vukčević, „isključivi krivac što srpske žrtve i njihove porodice nisu dočekale pravdu“.

„Zašto od ruke pravde otrgoste slovenačke, hrvatske, muslimanske, albanske zločince? Zašto ignorišete 55 ubijenih nenaoružanih vojnika JNA? Zašto zloupotrebljavate srebreničke žrtve, da li to radite ciljano da bi ostali i dalje na istom položaju, da bogato živite i imate zaštitu Žandarmerije čije ste starešine i generale isporučili Haškom tribunalu? Zašto niste tražili odgovornost albanskih zločinaca, vođa terorističke OVK“, stoji u otvorenom pismu Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar