Uhapšen Salah Abdeslam

Glavni begunac posle terorističkih napada u Parizu Salah Abdeslam uhapšen je u Briselu posle četiri meseca potrage, rekli su francuski policijski zvaničnici za Asošiejted pres.

Dva francuska policajaca, koja su tražila da ne budu imenovana, rekla su da je Abdeslam uhapšen u velikoj policijskoj akciji u briselskoj opštini Molenbek.

Abdeslam je bio medju nekoliko ekstremista koji su napali kafiće, rok koncert i stadion u Parizu 13. novembra prošle godine. U napadima je ubijeno 130 ljudi.

Francuski predsednik Fransoa Oland, koji učestvuje na samitu EU u Briselu, rekao je ranije danas da je u belgijskoj prestonici u toku važna policijska akcija u vezi s napadima islamskih ekstremista u Parizu.

On je potvrdio da je osoba za kojom se traga povezana s napadima u Parizu i dodao da bi spekulacije o sudbini te osobe mogle ugroziti napore da se “zaustavi ili neutrališe ta individua”.

Predsednica opštine Molenbek u Briselu, gde su sprovodene akcije hvatanja učesnika napada u Parizu, potvrdila je da su dve osobe povredjene u operaciji za koju je rekla da se nastavlja. Ona je tada rekla da ne može da potvrdi navode belgijskih medija da je Abdeslam jedna od dve povredjene osobe.

(Beta)

Jedan komentar

Ostavite komentar