U trendu

Uhapšena dvojica maloletnika zbog razbojništva i krađa

NIŠ – Brzom intervencijom pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova u Aleksincu, u roku od nekoliko sati rasvetljena su krivična dela razbojništvo i dve teške krađa u pokušaju.

Uhapšena su dvojica maloletnika – 16.godišnjak iz okoline Aleksinca i 17.godišnjak iz Aleksinca zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili ova krivična dela, saopstilas je danas PU Niš.

Sumnja se da su oni, u noći između 9. i 10. februara posle ponoći, preskočili ogradu, ušli u dvorište i obili balkonska vrata porodične kuće 87.godišnje žene i uz upotrebu fizičke sile i pretnju da će je ubiti ukrali mobilni telefon, četiri televizora, razni nakit, dve kutije sa alatom i dve bušilice.

Procenjuje se da je vrednost ukradenih stvari oko 240.000 dinara.

Iste noći oni su, kako se sumnja, ušli u još dva dvorišta porodičnih kuća u Aleksincu, obili pomoćni objekat i prozor spavaće sobe na jednoj i pokušali da obiju balkonska vrata druge kuće. Iz ovih kuća ništa nije ukradeno.

Policija je kod 16.godišnjaka pronašla ukradeni mobilni telefon, a potom su nađeni i vlasnici vraćeni i ostali ukradeni predmeti.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni tužiocu za maloletnike Višeg javnog tužilaštva u Nišu.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike