U trendu

Ukidanje odluke o brisanju granice ili opoziv ambasadora

BEOGRAD – Predsednik SNP i ministar u Vladi Nenad Popović smatra da Srbija treba da traži od Albanije ukidanje odluke koja dozvoljava brisanje granice između te države i naše južne pokrajine Kosova, a, ukoliko Albanija to ne učini, da povučeambasadora iz Tirane i preispita budućnost diplomatskih odnosa sa tom zemljom.

Najavu albanskog premijera o brisanju granice između Kosova i Albanije, Popović je ocenio kao „neprijateljski čin“, i kako kaže, još jedan je u nizu dokaza o postojanju plana stvaranja takozvane Velike Albanije, koji naočigled Brisela i cele međunarodne zajednice, počinje da se ostvaruje.

„Srbija mora još snažnije i odlučnije da insistira na poštovanju Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN, kao i na odbrani našeg Ustava, po kojem je Kosovo neotuđivi deo Srbije“, naveo je Popović u pisanoj izjavi.

To, kako je rekao, moramo da činimo na svakom mestu i u svakom trenutku, kako bi se osujetili agresivni koraci Vlade u Tirani i separatista u Prištini.

„Samo ovakvom odlučnom politikom možemo da odbranimo naše Kosovo i naš Ustav“, naveo je Popović.

Podsetio je da je zbog, kako kaže, neprijateljske politike albanskog premijera prema Srbiji, više puta tražio da premijer Edi Rama bude proglašen „personom non grata“ u našoj zemlji.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike