U trendu

Unapredjenje vladavine prava značajno za investicije u Srbiji

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Beogradu Kajl Skot čestitao je danas premijeru Aleksandru Vučiću na odluci Evropske unije da Srbiji otvori poglavlja 23 i 24 ocenivši da će rad na unapredjenju vladavine prava imati značaj i za stvaranje boljih uslova za strane investitore.

Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, ambasador je takodje ukazao na značaj postojeće saradnje dveju zemalja i programa američke podrške srpskim institucijama u uvodjenju viših standarda u toj oblasti, kao i u borbi protiv korupcije.

Premijer Vučić ponovo je ukazao na opredeljenost da Vlada Srbije nastavi započete reforme i pokrene nove, sa željom da gradjani osete ekonomsku stabilnost i napredak.

Skot je Vučiću uručio pismo savetnika predsednika SAD za nacionalnu bezbednost Suzan Rajs, u kojem je zahvalila premijeru za ratifikaciju amandmana na Konvenciju o fizičkoj zaštiti nuklearnih materijala. Kako je navedeno u pismu, zahvaljujući Srbiji i drugim zemaljama koje su ga podržale, amandman je stupio na snagu, šaljući jasnu poruku o važnosti nuklearne bezbednosti u svetu.

Premijer Vučić i ambasador Skot razgovarali su i o značaju predstojeće posete pomoćnika američkog državnog sekretara Viktorije Nuland.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.