U trendu

Uprkos izbegličkoj krizi, bezbednosna situacija stabilna

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je danas izjavio da je, uprkos izbegličkoj krizi, bezbednosna situacija u Srbiji potpuno stabilna.

„Situacija je stabilna, ljudi mirno prolaze kroz zemlju, a krivična dela čine samo oni koji žele da izbeglice prebace preko zelene granice. Zbog toga su od početka godine uhapšene 854 osobe, a medju njima je bilo i policajaca“, rekao je Stefanović na konferenciji za novinare u Srpskoj naprednoj stranci, čiji je funkcioner.

Stefanović je kazao da vlasti neće dozvoliti kriminalne aktivnosti i ocenio da je u tom pogledu Srbija „jedan od lidera“ u Evropi.

On je podsetio da je do sada kroz Srbiju prošlo 120.000 izbeglica, od kojih je samo 500 zatražilo azil, ali su i neki od njih već otputovali.

„Mi imamo kapacitet da primimo 1.000 azilanata, a u Srbiji ih je ostalo 250“, rekao je Stefanović.

Ministar je rekao da Srbija čeka da čuje šta je plan Evrope za priliv izbeglica.

Stefanović, koji je i potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS), rekao je i da će Predsedništvo  te stranke u petak, 11. septembra, razmotriti mere Vlade Srbije.

Stefanović je rekao da će Predsedništvo SNS „raspravljati o merama koje Vlada preduzima da bi dala odgovore na teška  pitanja,  poput isplate plata“.

„SNS će nastaviti privatizaciju i reforme javne uprave i javnih preduzeća“, rekao je on.

Stefanović je kao dobre ocenio rezultate Elektroprivrede Srbije i Železnica Srbije.

„Narednih nekoliko meseci ćemo intenzivno raditi kako bi se Srbijagas restrukturirao i postao uspešno preduzeće“, rekao je Nebojša Stefanović i najavio da u Srbijagas dolaze eksperti iz Svetske banke.

Stefanović je najavio da će Skupština SNS u januaru iduće godine analizirati rad stranačkih funkcionera u izvršnoj vlasti, i rekao da očekuje značajne kadrovske promene.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.