najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Uspešno održana antiteroristička vežba Štit na Novom Beogradu

Pripadnici specijalnih jedinica vojske i policije održali su danas na Novom Beogradu antiterorističku vežbu „Štit“ za koju je premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao da je pokazala kako će brz i efikasan biti odgovor države na eventualne terorističke pretnje.

„Učesnici ove jako komplikovane vežbe pokazali su izuzetnu obučenost i delovali kao tim. Sve je delovalo izvanredno, a građani su mogli da vide kako će brz i efikasan biti naš odgovor na eventualne terorističke pretnje“, rekao je premijer novinarima u Palati Srbija nakon održane vežbe.

On je najavio dalje ulaganje u opremu i naoružanje VS i MUP-a, dodavši da je Srpska banka u petak odobrila 10 miliona evra preduzećima namenske industrije.

Predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik izjavio je da je važno da srpski narod u Srbiji i RS vidi kako su osposobljene bezbednosne strukture za reagovanje na terorističke pretnje.

„Važno je i da vidimo sposobnost namenske industrije u Srbiji da opremi bezbednosne snage. Takođe je važno da RS sarađuje sa svim bezbednosnim službama u regionu, a prirodno je da najbliže sarađujemo sa srpskim službama i namenskom industrijom“, rekao je Dodik.

Komandant Žandarmerije Goran Dragović ocenio je da su građani imali priliku da vide odlično uvežbane pripadnike specijalnih jedinica MUP-a i VS.

„Svaka od jedinica koje su učestvovale u današnjoj vežbi posebno uvežbava izvršenje ovih zadataka, a danas smo pokazali da možemo i zajedno da ih izvedemo“, rekao je on.

Komandant Specijalne brigade VS Zoran Veličković kazao je da Vojska Srbije, a posebno njene specijalne jedinice, svakodnevno uvežbavaju takve zadatke, dodavši da će u budućnosti još više intenzivirati izvođenje obuke za rešavanje takvih kriznih situacija.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike