U trendu

Usvojena tužba Andreja Vučića, Asomakum ništavna firma

Privredni sud u Beogradu usvojio je tužbeni zahtev brata premijera Srbije Andreja Vučića da se oglasi apsolutno ništavnim akt o osnivanju privrednog društva „Asomakum“ i utvrdio da je ta fima osnovana na osnovu falsifikovanog potpisa tužioca, prenele su danas Večernje novosti.

List piše da „Asomakum“ više nema nikakvo pravno dejstvo i da je presuda o tome stigla u petak Vučićevom advokatu Zoranu Jakovljeviću.

Sud je ocenio da je nesporno utvrđeno da je potpis osnivača i jedinog zaposlenog u firmi, Andreja Vučića, falsifikovan.

Zbog toga je, kako je objašnjeno, „neprihvatljivo da se dopusti dalji opstanak takvog privrednog društva“.

U obrazloženju presude navedeno je i da je sud ustanovio da je osnivač ove firme nepoznat i da takvo preduzeće ne može postojati kako ubuduće ne bi pričinjavalo štete u privredi.

Firma „Asomakum“ bila je umešana u finansijske malverzacije, a Andrej Vučić je negirao da stoji iza te firme.

Isto je kazao i premijer Aleksandar Vučić kada je predsednik Nove stranke Zoran Živković u Skupštini Srbije izneo tvrdnje o povezanosti Andreja Vučića sa firmom „Asomakum“.Posle toga je Andrej Vučić podneo tužbu Privrednom sudu i na saslušanju kazao da nema „ama baš nikakve veze sa tom fiktivnom firmom i da je sve to dobro osmišljena ujdurma kako bi se naškodilo njegovom bratu“.

Tokom suđenja sudski veštak Radoslav Svičević potvrdio je da je potpis Andreja Vučića falsifikovan na ugovoru kojim je osnovana firma „Asomakum“.

Pre sedam meseci policija je uhapsila 11 osumnjičenih da su krađom identiteta osnovali sedam fantomskih firmi, među kojima je i „Asomakum“. Protiv njih se još vodi istraga u Višem javnom tužilaštvu.Zastupnik „Asomakuma“ po službenoj dužnosti Branislav Čubrilo tražio je da se postupak prekine dok se ne okonča istraga u Višem tužilaštvu protiv uhapšenih koji su osumnjičeni da su zaista osnovali ovo fiktivno preduzeće, ali to nije usvojeno.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar